woensdag 23 maart 2011

Vechtscheiding


Een vechtscheiding is een echtscheiding waarin zowel negatieve gevoelens naar de (ex-)partner worden getoond met bedoelingen om de ander schade toe te brengen. De situatie kan zelfs zo uitpakken dat derden, zoals familie, vrienden of kennissen, in negatieve vorm betrokken worden bij de scheiding. In het ergste geval vindt ook zelfbeschadiging plaats. Wanneer kinderen met grote nadelen van de scheiding te maken krijgen wordt er ook gesproken van een vechtscheiding.

Voorbeelden van een vechtscheiding zijn:
-       Negatief beeld: het kan voorkomen dat een van de ouders zijn of haar hart lucht over de situatie rondom de scheiding in negatieve vorm. Hierdoor krijgen de kinderen, familie, vrienden of collega’s een heel negatief beeld van de andere partij.
-       Kinderen: een veel voorkomend geval is het proberen om via juridische zaken het co-ouderschap van de (ex-)partner te laten ontnemen. Hierbij gaat het niet perse om de zorg voor de kinderen, maar omdat een van beiden het de ander niet gunt om voor de kinderen te zorgen. Een ander veel voorkomend probleem rondom de kinderen is dat een van de ouders de afspraken van het bezoekrecht aan de kinderen niet na komt.
-       FinanciĆ«le kwestie: kwesties die te maken hebben met de alimentatiegelden komen vaak voor. De ene partner vraagt een alimentatie die voor de ander onbetaalbaar is. Of een van de partners verzet zich tegen het betalen van de alimentatie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten