Scheiden: de gevolgen voor kinderen

Steeds meer kinderen worden de dupe van een scheiding. Per jaar worden 50 a 60 duizend kinderen betrokken bij een scheiding, doordat één op de drie huwelijke op de klippen loopt. Wat is de invloed hiervan op de schoolprestaties van deze kinderen?

woensdag 23 maart 2011

Steeds minder bemoeienissen bij echtscheidingen


De Raad voor de Kinderbescherming heeft steeds minder bemoeienissen. In 2008 voerde de Raad ongeveer 5000 gezags- en omgangsonderzoeken uit, in 2009 waren dit 250 zaken minder. Deze dalende trend heeft zich ook het eerste kwartaal van dit jaar doorgezet. 
 
Volgens de Raad maken steeds meer ouders zelf afspraken over de opvoeding en andere zaken die verband houden met het kind. Dit komt mede door het ouderschapsplan, ingevoerd in maart 2009. Het opstellen van zo'n plan is verplicht, hierin leggen ouders afspraken over zorg, school en andere opvoedingstaken vast.
De Raad is blij met de daling en spreekt van een goede trend. Toch verwacht de Raad wel een groot aantal vechtscheidingen te blijven behandelen. Bij dit soort scheidingen zijn de ouders zelf niet meer in staat om tot een goede onderhandeling te komen. De raad van de Kinderbescherming geeft dan advies aan de rechtbank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten